« terug
Kerstmarkt Dorperweerth: uitje met Glühwein en Bratwurst!

Kerstmarkt Dorperweerth: uitje met Glühwein en Bratwurst!

13 december 2019
13.00 - 20.00 uur

Den Helder/Julianadorp - Het jaar loopt naar haar einde. December is dé maand van sfeer en gezelligheid. Maar waarom zou je helemaal naar Dresden, Frankfurt of Aken reizen als ook in Julianadorp een Kerstmarkt op zijn Duits, vol sfeer, gezelligheid en kindervertier, wordt georganiseerd!
Vrijdag 13 December maakt winkelcentrum Dorperweerth aan de Drooghe Bol met haar jaarlijkse Kerstmarkt dat Duitse sfeertje zelf! Met Bradwurst en Gluhwein dus en nog intiemer en gezelliger dan de afgelopen jaren. De markt is van 13:00 tot 20:00 u. en gratis toegankelijk! 

Al in 1384 was in Duitse plaats Bautzen de allereerste Kerstmarkt. Inmiddels worden over de hele wereld Kerstmarkten georganiseerd. Duitsland is populair, maar ook Londen, Maastricht of Parijs trekken tienduizenden bezoekers.
Uiteraard is de Kerstmarkt van winkelcentrum Dorperweerth qua volume niet te vergelijken met deze Toplocaties, maar komen inrichting, sfeer en gezelligheid wel dicht in de buurt!

Kramen als aparte winkeltjes
Op de buitenruimte rond het centrum kunnen de kramen perfect als een gezellig Kerstdorpje bij elkaar worden geplaatst. Publiek loopt in nauwe straatjes tussen de kramen door. Alle kramen (zo’n 60 in getal, red.) zijn aan de achterkant afgesloten. Daardoor ontstaan allemaal gezellige winkeltjes, die door de verkopers zelf naar eigen inzicht worden gedecoreerd. Uiteraard zijn alle kramen voorzien van kerstverlichting.
Ook binnen in het winkelcentrum staan gezellige kraampjes, zingt een Kerstkoor en zijn gezellige zitjes.

Glühwein en Bradwurst.
Op de Kerstmarkt van Dorperweerth kunnen allerhande Duitse lekkernijen worden geproefd. De heerlijke geuren van gebraden vlees, gezoete broodjes en kruidige glühwein maken het bijna onmogelijk om niet met volle maag de Kerstmarkt te verlaten. Daarnaast vind je op deze locatie een aantal fraai gedecoreerde Kerstbomen. In de kramen diverse kerstartikelen die zelf zijn gemaakt. Ook Kerststukjes, speelgoed, kleding, boeken en sieraden ontbreken niet. Ook neemt de oliebollenkraam weer een prominente plaats in!

Voor hele gezin
Kerstmarkt Dorperweerth voor het hele gezin. Dus ook voor kinderen. Voor hen is er een nostalgisch draaimolentje, kunnen zij worden geschminkt, worden er ballonnen worden hen gevouwen en kunnen zij op een Kerstmanspringkussen! Kerstmarkt Dorperweerth beslist een bezoek waard!